Möt löparen

Tidigare har han spelat fotboll, bland annat division 2 i Ekerö, men sedan några år har det blivit mer och mer löpning för honom. I år sprang han in som sjua på SM i marathon. Möt Kristofer Låås i veckans avsnitt av Möt löparen. 

Efter en mara 2016 bestämde han sig för att satsa mer på löpning, och vilken utveckling han har haft. Kristofer Låås har under året gått framåt otroligt mycket och sprang in som sjua på SM i marathon med tiden 2.24,54. Han följde upp detta med att putsa på sina pers på 10 000 meter landsväg och bana. En del av er har kanske hört honom tidigare i den fina löparpodden Maratonlabbet men nu är han gäst här i Möt löparen. Jag talar såklart om Kristoffer Låås.
 
Denna vecka är han gäst i Möt löparen där han berättar om sin väg in till löpning, hans smeknamn, om hur han ser på kost och mycket annat.
 
Som vanligt är det Marcus Åberg som leder samtalet. 
Direct download: 82_Kristofer_Ls.mp3
Category:general -- posted at: 4:30pm CET

Manne Forssberg tog steget in i löpningen genom att tacka ja till en mara bara några månader innan loppet. Sedan dess har han varit fast och är nu gäst i avsnitt 81 av Möt löparen. 

Han tackade ja till att springa maraton i Thailand bara 2.5 månad innan loppet gick. Kanske dumdristigt skulle nog många säga, så även han själv såhär i efterhand. Men det gick ju vägen och sedan dess har han verkligen fastnat för löpning. Att idrott skulle vara någonting för honom var långt ifrån självklart och det var vid en ålder på 27 år som han upptäckte det här med träning och idrott.

Nu är han en del i ”Sverige springer” har sprungit flera maror, senast i Stockholm där han sprang in i mål på tiden 3.33.14 då med kramp vilket vi kommer att prata om i mitt samtal med honom. Vem är det då? Jo, ingen mindre än Manne Forsberg.

Vi slog oss ner för att prata löpning och det blev ett riktigt långt och härligt samtal som ni nu ska få ta del av. Så gör er redo för ett långpass ute i skogen, en långfrukost där hemma eller varför inte bara slå dig ner i soffan och lyssna för här kommer avsnitt 81 av Möt löparen med Manne Forsberg i ett samtal om att träna riktigt hårt, att njuta, få med sig barnen att träna, lyfta tungt och mycket annat. 

Direct download: 81_Manne_Forssberg.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CET

Han har haft en framgångsrik start som tränare i löpning och du har fått möta flera av hans adepter. Denna vecka är han själv med som gäst och hans namn är Christian Mundt. 

 

Trots att han bara för några år sedan började hjälp andra med träning har det gått väldigt bra. Eller vad sägs om att hjälpa Martin Öhman till SM-guld och året efter göra samma resa med Caroline Almkvist fram till ett SM-silver på marathon. Det går lätt att konstatera att Christian Mundt har lyckats bra med sina adepter men vem är han? Denna vecka är han gäst i Möt löparen. 

Hör honom berätta om sina tankar kring löpning, hur det kom sig att han började träna andra och hur han jobbar med att skapa ett team för att föra fler framåt. Det blev ett spännande möte och intervjun spelades in på Mallis där Christian var på träningsläger tillsammans med delar av sitt team. Intervjun gjordes den 22 februari. 

Trevlig lyssning! 

Direct download: 80_Christian_Mundt.mp3
Category:general -- posted at: 3:00pm CET

Löpning kan skapa vänskap för livet. Det får vi lär oss i veckans avsnitt av "Möt löparen" med Henrik Engström och Christoffer Hiding. 

Vintern 2017 fick ni höra första delen i detta samtal med Henrik Engström och Christoffer Hiding, grabbarna som lärde känna varandra genom löpningen. Deras vänskap har bara blivit starkare och starkare med tiden samtidigt som satsningen på löpningen har ökat men så har de båda dragit på sig skador. Hur tacklar de detta? Marcus Åberg slog sig ner med båda dessa för att prata löpning, livet, skador, bekräftelsebehov, operationer och andra upplevelser i livet. 

Det blev ett härligt samtal som ni nu får ta del av, och när ni lyssnar så rekommenderar ni att göra det samtidigt som ni springer eller tränar något annat. Ett magiskt samtal som vi hoppas ska inspirera er till att träna, våga lyssna på kroppen och inse hur mycket löpningen betyder för en. 

Trevlig lyssning! 

Direct download: 79_Del_2_Henrik_Engstrom_och_Christoffer_Hiding_22Polarna22_.mp3
Category:general -- posted at: 10:06am CET

Veckans gäst har verkligen gjort en otrolig resa. Från 3.59 ner till 3.40 på marathon, och lägg därtill debut på EM så förstår ni. Denna vecka får ni träffa Malin Starfelt i "Möt löparen". 

Att sänka sitt personbästa på marathon är inte det lättaste, speciellt inte när vi pratar om tider under 3 timmar. Malin Starfelt är gäst i veckans avsnitt av "Möt löparen" och hon har gjort denna resa. Från 2.59 ner till 2.40 – och detta på bara 2 år. Hur gjorde hon det egentligen? Det får du veta i intervjun som Marcus Åberg gjort med henne. 

Malin började springa redan som 12-åring men bestämde sig för att satsa fullhjärtat på löpning för bara några år sedan. Hon hade aldrig kunnat drömma om att satsningen skulle ta henne hela vägen som till ett internationellt mästerskap. Det var helt enkelt en dröm som gick i uppfyllelse, minst sagt. 

Hör hennes egna berättelse om vägen fram till EM, varför det från början blev just löpning och mycket annat. Som vanligt är det Marcus Åberg som leder samtalet. 

Trevlig lyssning! 

Direct download: 78_Malin_Starfelt.mp3
Category:general -- posted at: 1:00am CET

1