Möt löparen

Olle Ahlberg är ett nytt namn inom löpning. Det var nog många som blev förvånade när han slog till med tiden 30:39 på 10 km i Oslo tidigare i år, men vem är han? Möt honom i veckans avsnitt av "Möt löparen". 

Det händer ibland att det dyker upp nya löpare långt fram i resultatlistorna. I fallet med Olle Ahlberg är det verkligen så. Först slog han till med ett riktigt snabbt lopp i Köpenhamn där tiden landade på 1.09,11 på halvmaran. Detta följde han upp med att springa på 30:39 på 10 km i Oslo. Då var det säkert många som ställde sig frågan vem han är och var han kommer ifrån? 

Detta bestämde vi oss för att ta reda på så denna vecka får du träffa honom i ett helt nytt avsnitt av "Möt löparen". Marcus Åberg ringde upp studenten som bor i Lund för att snacka löpning men det blev också en del andra ämnen som dök upp. 

Trevlig lyssning!

Direct download: 75_Olle_Ahlberg.mp3
Category:general -- posted at: 1:00am CET

Han var med och startade Helsingborg marathon, satsade mot att kvala in på SM och har verkligen fastnat för löpning. Men vem är han? Denna vecka får ni träffa Simon Wikstrand i ett rykande färskt avsnitt av "Möt löparen".

 

Idag har han varit med att starta upp Helsingborg marathon, sprungit London marathon, siktat på att kvala in till SM på 5000 meter och massa annat som har med löpning att göra. Att löpning betyder mycket för honom är inte så svårt att räkna ut, men hur beskriver han själv sin relation till löpning?

Denna vecka får ni höra ett extra långt avsnitt där Marcus Åberg pratar med Simon Wikstrand om det fina med att springa, baksidorna med sociala medier och det här med att inte ge upp.

Det blev ett väldigt härligt samtal som ni får ta del av, trevlig lyssning!  

Direct download: 74_Simon_Wikstrand_.mp3
Category:general -- posted at: 1:00am CET

1