Möt löparen

Löpning är en ensam idrott. Det är vad man ofta får höra i alla fall men löpning kan också leda fram till vänskap. I veckans avsnitt får ni ett exempel på detta. 

Veckans gäster, Henrik Engström och Christoffer Hiding, hade kanske aldrig lärt känna varandra om det inte varit för löpningen. För drygt två år sedan möttes de på ett träningspass med Fredrikshof. Sedan dess har de hållit ihop genom vått och torrt. Genom en resa i Kina, på Christoffers bröllop och på ett och annat lopp. 

Marcus Åberg slog sig ner med dessa grabbar för att prata om deras vänskap, om kärleken till löpning, vad de menar med att skrika "Tyskland" under lopp och mycket annat. 

Trevlig lyssning!

Direct download: 70_Polaren_Henrik_Engstrm_och_Christoffer_Hiding.mp3
Category:general -- posted at: 11:30pm CET

Hon är ett nytt namn på löpartävlingarna för många. Under det gångna året har Ida-Maria Nicklasson stått för fantastiska lopp med bland annat ett SM-silver på halvmarathon. 

Vi har gång på gång läst om Ida-Maria Nicklasson under 2017 där hon överraskat många, så även sig själv. På Göteborgsvarvet, tillika SM på halvmarathon, sprang hon till sig SM-silvret bara 13 sekunder efter segraren Malin Strand. Sedan dess har Ida-Maria sprungit in som tvåa på Lidingöloppet, debuterat i landslaget under NM i terräng och vunnit flertalet lopp efter mäktiga prestationer. 

Men vem är hon? Denna vecka får ni träffa gymnasieläraren och löparen Ida-Maria Nicklasson i ett samtal med Marcus Åberg. 

Trevlig lyssning!

Direct download: 69_Ida-Maria_Nicklasson.mp3
Category:general -- posted at: 1:00am CET

Många trodde säkert att Möt löparen hade gjort sitt på podcast-himlen. Så fel de hade, för nu är vi tillbaka igen!

Efter ett år av tystnad är det dags igen. Dags att träffa löpare, snacka löpning och bara nörda ner sig om än för en stund. I detta avsnitt av Möt löparen får ni träffa motionären Daniel Borgman som jag lärt känna genom att vi tränat ihop. Och det är just detta som löpning handlar om ibland, att träffa nya bekantskaper och möta nya vänner som man tar med sig i resten av livet. 

Löpning och livet. Så fint. 

Trevlig lyssning!

Direct download: 68_Nystarten_med_Daniel_Borgman.mp3
Category:general -- posted at: 12:00am CET

1