Möt löparen

För fyra år sedan började det på riktigt för Petra Månström. Då behövde Svenska Dagbladet, tidningen hon jobbar på, en person som kunde blogga om träningen inför Stockholm Marathon och då tog allt fart. Petra började träna mer och mer samtidigt som hon fokuserade på att hela tiden förbättra sin tid. I "Möt löparen" berättar hon mer om hur den fokusen har ändrats sedan dess och så kommer vi även in på det som hon värderar som viktigt – att se bra ut i spåret. Ja, vi kom att prata om det mesta som kretsar kring löpning skulle man kunna säga. Petra bjuder också på två projekt som hon inte pratat om så mycket tidigare, så jag kan avslöja att ni får en liten bomb i detta avsnitt. Vill du veta vad, så lyssna vidare.

Det blev ett väldigt härligt samtal hemma hos Petra som ni nu kan höra. Du får höra alltifrån det här med att ha en piska genom sin blogg, att släppa prestigen, klä sig snyggt och olika typer av löpare.

Direct download: 11_Maraton-Petra.mp3
Category:general -- posted at: 5:55am CET

Det har blivit dags för tionde avsnittet av "Möt löparen". Denna gång får du träffa en löpare som fick sitt stora genombrott redan 2009 när han slog till med ett UVM-guld på 800 meter. Senaste säsongen har gått lite motigt för honom men på SM i Borås slog han till med en dubbel genom att ta hem guldet på både 800 och 1 500 meter. Trots det har inte utvecklingen gått riktigt som han har tänkt sig. Hans namn är Johan Rogestedt och denna vecka hör du honom själv berätta om sin träning, om det är någon press på honom och hur han tänker långsiktigt med löpningen. 

Som vanligt blev det ett härligt samtal. Vi pratade anspäning kring mästerskap och att agera under lopp så det blir som man har tänkt sig innan sett till taktiken man har. 

Det och mycket annat i tionde avsnittet av "Möt löparen". 

Trevlig lyssning! 

Direct download: 10_Johan_Rogestedt.mp3
Category:general -- posted at: 7:44am CET

1