Möt löparen

Efter förslag från en lyssnare valde vi att vända på detta avsnitt. I stället för att Marcus Åberg sköter intervjun fick han själv ta steget över till att bli intervjuad, och det av en person som hört samtliga avsnitt av ”Möt löparen”. Hör Marcus berätta om skadorna som hindrade honom från löpningen, att jobba med sitt intresse och att njuta av livet. Det är några av ämnena som dyker upp i veckans avsnitt. 

Trevlig lyssning!

Vi vill också passa på att önska Gott Nytt År till alla lyssnare!

Direct download: 16_Marcus.mp3
Category:general -- posted at: 7:54am CET

#15 Linn Johansson

Det har blivit dags för femtonde avsnittet av ”Möt löparen” där du får träffa Linn Johansson. Tjejen som började satsa på löpning för bara två år sedan och har stått för en lysande utveckling när hon nu siktar på att springa under 40 minuter på milen. Men det har inte alltid varit lätt för henne, skadorna har satt stopp många gånger och tidigare var hon en duktiga dansare men knäskador tvingade henne att sluta. Och knäproblem är någonting hon dras med fortfarande. 

Hör henne berätta om vägen in till löpning, att våga anta utmaningar i livet och att lära sig av skadorna och hitta nya vägar framåt. 


Direct download: 15_Linn_Johansson.mp3
Category:general -- posted at: 7:06am CET

I det fjortonden avsnittet av "Möt löparen" får du träffa Mikael Ekvall. En löpare som stått för en riktigt bra säsong med flera stora framgångar. I maj slog han till med SM-guld på halvmaraton, för några veckor sedan SM-guld på terräng-SM och däremellan flera riktigt bra lopp. Hör honom berätta om hur han ändrat i träningen, betydelsen av att träna i Australien och att bara vara så bra som sitt senaste lopp.

Trevlig lyssning!

Direct download: 14_Mikael_Ekvall.mp3
Category:general -- posted at: 9:09pm CET

#13 Miranda Kvist

Miranda Kvist är tjejen som ständigt är på nya resor och ute på spännande äventyr. Hon har bland annat startat Team Nordic Trail och har ett starkt engagemang i den träningsform som många löpare pratar om idag – trail. Men det har inte alltid varit självklart för henne att springa i skogen och njuta av naturen så som hon gör nu, tvärtom, men nu är hon fast.

Hör henne berätta om den där gången som hennes kompis vek av från spåret för att springa fritt i skogen. Om hennes blogg som gått från smycken till att vara fylld med inlägg om hennes upplevelser. 

Direct download: 13_Miranda_Kvist.mp3
Category:general -- posted at: 5:58am CET

#12 Charlotte Schönbeck

I det 12 avsnittet av ”Möt löparen” får ni träffa tredje bästa svenskan genom tiderna på 800 meter, Charlotte Schönbeck. Efter genomslaget och den fin fina tiden har hon haft det motigt de senaste säsongerna, 2011 och 2012 blev två säsonger som hon missade helt. Tanken var att 2013 skulle bli hennes comeback men tyvärr satte foten stopp för henne igen, men hon ger inte upp. Trots skadan blev det ändå några lopp under säsongen. 

Direct download: 12_Charlotte_S.mp3
Category:general -- posted at: 5:33am CET

För fyra år sedan började det på riktigt för Petra Månström. Då behövde Svenska Dagbladet, tidningen hon jobbar på, en person som kunde blogga om träningen inför Stockholm Marathon och då tog allt fart. Petra började träna mer och mer samtidigt som hon fokuserade på att hela tiden förbättra sin tid. I "Möt löparen" berättar hon mer om hur den fokusen har ändrats sedan dess och så kommer vi även in på det som hon värderar som viktigt – att se bra ut i spåret. Ja, vi kom att prata om det mesta som kretsar kring löpning skulle man kunna säga. Petra bjuder också på två projekt som hon inte pratat om så mycket tidigare, så jag kan avslöja att ni får en liten bomb i detta avsnitt. Vill du veta vad, så lyssna vidare.

Det blev ett väldigt härligt samtal hemma hos Petra som ni nu kan höra. Du får höra alltifrån det här med att ha en piska genom sin blogg, att släppa prestigen, klä sig snyggt och olika typer av löpare.

Direct download: 11_Maraton-Petra.mp3
Category:general -- posted at: 5:55am CET

Det har blivit dags för tionde avsnittet av "Möt löparen". Denna gång får du träffa en löpare som fick sitt stora genombrott redan 2009 när han slog till med ett UVM-guld på 800 meter. Senaste säsongen har gått lite motigt för honom men på SM i Borås slog han till med en dubbel genom att ta hem guldet på både 800 och 1 500 meter. Trots det har inte utvecklingen gått riktigt som han har tänkt sig. Hans namn är Johan Rogestedt och denna vecka hör du honom själv berätta om sin träning, om det är någon press på honom och hur han tänker långsiktigt med löpningen. 

Som vanligt blev det ett härligt samtal. Vi pratade anspäning kring mästerskap och att agera under lopp så det blir som man har tänkt sig innan sett till taktiken man har. 

Det och mycket annat i tionde avsnittet av "Möt löparen". 

Trevlig lyssning! 

Direct download: 10_Johan_Rogestedt.mp3
Category:general -- posted at: 7:44am CET

I det nionde avsnittet av ”Möt löparen” får du träffa Anders Kleist som slagit sig in i toppen i Sverige. Hans största, och mest uppmärksammade, merit är segern i Axa Fjällmaraton där han slog till med nytt banrekord och en överlägsen seger. Men han drog också på sig en skada i foten som ställt till det för honom under delar av årets säsong. Hör honom själv berätta om varför han valt att satsa allt på löpning efter att ha även sysslat med orientering och längtan om att vara bäst.

 

Jag gav mig hem till honom i hans hus utanför Norrköping där det blev ett spännande samtal som du nu kan höra i ”Möt löparen”. 

Direct download: 9_Anders_Kleist.mp3
Category:general -- posted at: 3:33pm CET

#8 Ann-Sofie Forsmark

I det åttonde avsnittet av ”Möt löparen” får du träffa Ann-Sofie Forsmark, en relativt nyfrälst ultralöpare som även varit med och startat Tjejmaraton, ett lopp som vi pratat om i tidigare avsnitt. Här berättar om varför det blev löpning, att ha det som terapi genom jobbiga perioder i perioder, träningshets sociala medier och en hel del annat.

Ann-Sofie jobbar även som löpcoach och är hälsochef på ett större företaget vilket vi också pratar en del om.

På sociala medier är hon väldigt aktiv, främst på Twitter, där hon också har många fått följare. Ultralöpning är någonting hon fastnat för men i ”Möt löparen” avslöjar hon vad som hennes nästa mål.

Vill ni följa henne på Twitter heter hon @AnSofisticated och hon har även en blogg där hon skriver om sin träning. 

Trevlig lyssning!

Direct download: 8_Ann-Sofie_Forsmark.mp3
Category:general -- posted at: 3:00pm CET

I det sjunde avsnittet av ”Möt löparen” får du möta en tjej som verkligen vågar följa sitt hjärta och göra det hon drömt om. I maj bestämde hon sig för att start eget företag och då fokusera på träning, i synnerhet löpning. Hon arrangerar även resor till bland annat Kroatien och i höst drar hon igång ett nytt projekt, då i form av löpgrupper.

Hennes namn är Petra Kindlund. För henne har löpning kommit att bli en stor del av hennes liv lägg därtill att hon även kommit tvåa på Lidingöloppet så förstår ni att det fanns mycket att prata om.

Inte konstigt att det blev ett spännande samtal där hon berättar om sin resa fram till att starta företag, lägga löpningen på hyllan för att hitta tillbaka och nå bättre resultatet än tidigare.

Kort sagt så har Petra Kindlund mycket att dela med sig av i ”Möt löparen”.

Direct download: 7_Petra_Kindlund.mp3
Category:general -- posted at: 10:49am CET

I sjätte avsnittet av "Möt löparen" får du träffa Högby-löparen David Nilsson som så sent som i maj kunde plocka hem fjärde platsen på SM i halvmaraton. Sedan två år tillbaka har han bestämt sig för att satsa på löpning till 100 procent och det som heltidsproffs. 
Hör honom berätta om tankarna kring satsningen, att vända sig åt olika saker genom livet och det där artikeln som vi kunde läsa i Aftonbladet inför Stockholm maraton. Hur var det egentligen med den saken som nämndes där, alltså öl och pizza. Allt hör du i detta avsnitt av "Möt löparen".
Trevlig lyssning. 
Direct download: 6_David_Nilsson.mp3
Category:general -- posted at: 5:20pm CET

Inför säsongen bytte Johan Hydén klubb från Akele till Hammarby, men det är bara en av många förändringar som han har gjort med sin löpning och träning den senaste tiden. Sedan några månader är han heltidslöpare och har enligt sig själv ändrat mycket på flera plan. Detta har också gjort resultat på banan.

Möt honom i femte avsnittet av "Möt löparen".

Direct download: 5_Johan_Hyden.mp3
Category:general -- posted at: 5:10pm CET

På sociala medier är det många som delar med sig av sin träning och där träffas också många som delar samma intresse. En av de är Anna Blomdahl som är en inbiten löpare som gillar att vara ute länge. Bland annat har hon spungit tjejmaraton som är 53 km och hon ser löpning som viktig del i hennes liv. Men alla gånger har det inte varit lätt med träningen. 

I fjärde avsnittet av "Möt löparen" för du lära känna Anna mera. 

Trevlig lyssning!

Direct download: 4_Anna_Blomdahl.mp3
Category:general -- posted at: 6:16pm CET

Går det skriva en bok om löpning? Svaret är ja och i tredje avsnittet av "Möt löparen" får du träffa en person som gjort det, Marcus Nilsson. Han berättar om vad det är som gjorde att det slutade med en bok, hur han lägger upp sin träning och vad som får honom att träna löpning. Och detta efter att ha hållit uppe i tio år för att nu vara tillbaka i spåret. 
Detta och mycket annat i tredje avsnittet av "Möt löparen". 
Direct download: 3_Marcus_Nilsson.mp3
Category:general -- posted at: 4:30pm CET

Det har blivit dags för andra avsnittet av "Möt löparen". Den här gången får du träffa en riktig expert på området träning och hennes namn är Jenny Sunding. Hon har studerat träning i Sverige men även utomlands i bland annat England. För henne har löpning blivit en träningsform som hon fastnat för. Till vardags jobbar Jenny som personligtränare och frilansjournalist. 

Som alltid blev det ett väldigt lyckat samtal. 

Trevlig lyssning!

Direct download: 2_Jenny_Sunding.mp3
Category:general -- posted at: 7:00am CET

# 1 – Marcus Gustafsson
I premiäravsnittet av "Möt löparen" får du träffa 25-åriga Marcus Gustafsson, tävlandes för Spårvägen. Trots sin unga ålder är han en erfaren löpare som har skaffat sig en hel del kunskap om träningsformen och efter några år fyllda med skadeproblem är han äntligen på väg tillbaka igen. Marcus kommer från Norrköping men bor sedan några år tilbaka i Stockholm tillsammans med flickvännen Elina. 
Det blev ett samtal om hur han ser på sig själv som en klokare löpare i dag, vikten av alternativträning och glädjen över att vara tillbaka igen. 
Direct download: Marcus_Gustafsson.mp3
Category:general -- posted at: 7:08am CET

1